Vieni no skaistākajiem latviešu svētkiem – Jāņi – jau klauvē pie durvīm! Šī diena, kad dodamies pie dabas, pinam vainagus, dziedam, kurinām ugunskuru un mielojamies ar gardiem ēdieniem, nav iedomājama bez Saulgriežu simbola – Jāņu siera.
Daudzi no mums šo sieru iegādājas veikalā, taču es parasti šo gardumu darinu pati un iesaku arī tev. Jāņu sieru pagatavot ir daudz vieglāk nekā tu domā! Turklāt tas būs garšīgāks un veselīgāks par veikalā nopērkamajiem produktiem!
Jāņu siers ir tradicionāls latviešu siers, kas tiek gatavots un baudīts Līgo svētkos, svinot vasaras saulgriežus. Tas ir apaļš siers, bieži ar ķimenēm, simbolizējot sauli un auglību.
Jāņu siers ir cieši saistīts ar latviešu kultūras mantojumu, un tā gatavošana un ēšana ir svarīga svētku tradīcija, kas veicina kopības sajūtu un saglabā senču paražas.
VIDEO:
Jāņu siers ir tradicionāls latviešu siers, kas tiek gatavots un baudīts Līgo svētkos, svinot vasaras saulgriežus. Tas ir apaļš siers, bieži ar ķimenēm, simbolizējot sauli un auglību.
Jāņu siers ir cieši saistīts ar latviešu kultūras mantojumu, un tā gatavošana un ēšana ir svarīga svētku tradīcija, kas veicina kopības sajūtu un saglabā senču paražas.
Lūk, recepte!
Sastāvdaļas:
1 kilograms biezpiena;
5 litri piena;
3 olas;
Sāls, ķimenes;
100 grami sviesta;
150 grami skābā krējuma.
Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!
Tevi noteikti interesēs
- 9 lietas, ko daudzi aizmirst izdarīt pirms pirmajām salnām — pārbaudiet, vai neko neesat palaiduši garām
- ”Vajadzētu Latvijā likumu, ka kapos nedrīkst stādīt šos krūmus un puķes”: cilvēki kapos dara dīvainas lietas
- Lieliski salāti aizņemtām dienām – vienkāršs biešu un gurķu salikums, kas priecē ar savu sātīgumu un garšu
- Vīrieši neizvēlas ideālas sievietes — viņi izvēlas gudrās: mana vecmāmiņa bija precējusies 60 gadus un zināja, kāpēc
- Nekad neglabājiet tur sīpolus: tie pārvērtīsies “putriņā”
- Kāpēc daudzas sievietes mūsdienās izvēlas mainīt savu dzīvi pat pēc 30 vai 40 gadu kopdzīves — 7 iemesli







