Vieni no skaistākajiem latviešu svētkiem – Jāņi – jau klauvē pie durvīm! Šī diena, kad dodamies pie dabas, pinam vainagus, dziedam, kurinām ugunskuru un mielojamies ar gardiem ēdieniem, nav iedomājama bez Saulgriežu simbola – Jāņu siera.
Daudzi no mums šo sieru iegādājas veikalā, taču es parasti šo gardumu darinu pati un iesaku arī tev. Jāņu sieru pagatavot ir daudz vieglāk nekā tu domā! Turklāt tas būs garšīgāks un veselīgāks par veikalā nopērkamajiem produktiem!
Jāņu siers ir tradicionāls latviešu siers, kas tiek gatavots un baudīts Līgo svētkos, svinot vasaras saulgriežus. Tas ir apaļš siers, bieži ar ķimenēm, simbolizējot sauli un auglību.
Jāņu siers ir cieši saistīts ar latviešu kultūras mantojumu, un tā gatavošana un ēšana ir svarīga svētku tradīcija, kas veicina kopības sajūtu un saglabā senču paražas.
Jāņu siers ir tradicionāls latviešu siers, kas tiek gatavots un baudīts Līgo svētkos, svinot vasaras saulgriežus. Tas ir apaļš siers, bieži ar ķimenēm, simbolizējot sauli un auglību.
Jāņu siers ir cieši saistīts ar latviešu kultūras mantojumu, un tā gatavošana un ēšana ir svarīga svētku tradīcija, kas veicina kopības sajūtu un saglabā senču paražas.
Lūk, recepte!
Sastāvdaļas:
1 kilograms biezpiena;
5 litri piena;
3 olas;
Sāls, ķimenes;
100 grami sviesta;
150 grami skābā krējuma.
Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!
Tevi noteikti interesēs
- Vasaras beigas būs murgainas: sinoptiķi stāsta, kādas būs augusta beigas un septembra sākumsby Sandra Vīgante
- Agronomi šo ar ābelēm dara, kamēr vēl augļi nogatavojas: 4 lietas, ko jāpaspēj izdarīt augustāby Laura Andersone
- Baklažāni gruzīnu gaumē: šo ēdienu gatavoja mūsu viesi no Gruzijas – apēdām uzreiz visuby Laura Andersone